Tanuld meg szeretni magad!

Tanuld meg szeretni magad!

. . . Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen. —Jer. 31:3

Sokan nem igazán szeretik magukat. Nagyon kritikusak magukkal; elutasítják, sőt, talán még gyűlölik is magukat. A Biblia arra tanít bennünket, hogy ne legyünk önzők és énközpontúak, de soha nem utasít arra, hogy ne szeressük magunkat kiegyensúlyozott módon. Mindig azt mondom: “Ne szerelmes legyél magadba, hanem önmagadat szeresd”. Ha nem szereted magad, akkor nyomorultul fogsz élni, mert mindig magaddal vagy. Te vagy az egyetlen ember, akitől soha nem tudsz elszakadni, életed egyetlen másodpercében sem.

Egyszer hallottam, hogy egy fiatal nő megkért egy lelkészt, hogy imádkozzon érte, mert gyűlöli magát. A férfi ránézett a nőre, és egy lépést hátrált a döbbenettől. Nagyon világosan azt mondta: “Mit gondolsz, ki vagy te, hogy gyűlölöd magad, miután Isten elküldte az Ő egyszülött Fiát, hogy olyan szörnyen szenvedjen és meghaljon helyetted? Ha Isten ennyire szeretett téged, akkor bizonyára te is tudod szeretni magadat.”

A pásztor kijelentése felnyitotta a nő szemét arra, hogy mekkora hibát követett el, és elindult azon az úton, amelyen megtanulja szeretni és elfogadni önmagát. Arra bátorítalak téged is, hogy tedd ugyanezt. Tegyél egy hitbeli lépést, és mondd ki: “Szeretem magam Isten szeretetével. Elfogadom magam”.

Ahogy elkezded úgy látni magadat, ahogyan Isten lát téged, az egész hozzáállásod és beállítottságod meg fog változni. Pozitívabb, magabiztosabb emberré válsz, és sokkal jobban fogod élvezni az életedet.


Mivel Isten szeret téged, te is képes vagy szeretni magadat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon