Amikor jó dolgok történnek azokkal, akik megbántottak…

Amikor jó dolgok történnek azokkal, akik megbántottak…

„hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak.” Mt 5:45

Volt már olyan, hogy láttad, hogy Isten megáldott valakit, pedig te úgy érezted nem érdemli meg? Volt már, hogy jó dolgok történtek olyan emberekkel, akik megbántottak?

Amikor valaki, aki megbántott áldást kap, az irritáló lehet… legalább is nekem az volt mindaddig, amíg meg nem tanultam megbocsátani.

A Biblia azt mondja, hogy igazakkal és bűnösökkel is történnek jó és rossz dolgok egyaránt. Amikor valaki, aki megbántott áldást kap, az még nehezebbé teszi a megbocsátást, de még mindig arra vagy hívva, hogy imádkozz érte.

Szeretnélek bátorítani, hogy imában áldd meg azokat, aki bántottak, még akkor is, ha fájdalmat érzel és irritál a személyük. Amikor imádkozol azokért, akik megbántottak, akkor az egy választás. És a megbocsátás a döntéseden alapul – nem egy érzés. De ez számodra is gyógyulást hoz.

A megbocsátó élet hozzásegít, hogy méginkább olyanná válj, mint Krisztus. Ahogy megtanulod a megbocsátás fontosságát és elkezded imában megáldani azokat, akik megbántottak, akkor a szíved meggyógyul a keserűségből és a személyes növekedésed elvezet az Isten által neked tervezett áldásokra.

Ima:

Istenem lehet, hogy nehéz, de tudom, hogy imádkoznom kell és meg kell áldanom azokat, akik megbántottak. Felismerem, hogy a megbocsátás egy döntés, ezért arra kérlek segíts a megbocsátás folyamatában.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon