Az aggodalom elrejtett önzés

Az aggodalom elrejtett önzés

„Mert minden, ami nem hitből származik, az bűn.” Róm 14:23

Az emberek nagyon gyakran aggódnak, és nem veszik észre milyen romboló ez. Amikor a mélyére ásunk az aggódásnak, kiderül, hogy az aggodalom bűn. Az aggódás nem hitből fakad, és a Róm 14:23 azt mondja, hogy „minden, ami nem hitből származik, az bűn.”

A legtöbbször az aggodalom alapja egy bűn, és ez az önzés. Általában amikor aggódunk, akkor amiatt izgulunk, hogy be lesznek-e töltve saját önző vágyaink. Minél önzőbb vágyaid vannak, annál több dolog miatt aggódsz, és annál bonyolultabbá válik az életed.
Isten azt szeretné, ha egyszerűen csak arra fókuszálnánk, hogy Őt szolgáljuk.

Istennek az az akarata, hogy életünket aggódástól és szorongástól mentesen éljük. Szeretné, ha szabadon szolgálnánk Őt, ahelyett, hogy megosztott életet élnénk (lásd 1Kor 7:34). Nem engedhetjük, hogy a világi aggodalom eltérítsen életünk Isteni céljától.

Imádkozz, hogy Isten segítsen felismerni, hogyan adhatod fel önző vágyaidat. Ez egyszerűbbé teszi az életedet, és segít legyőzni az aggódást. Ezután teljes szívvel Isten tervének megvalósítására tudsz összpontosítani.


Ima

Istenem, köszönöm, hogy megmutatod, hogy az aggodalom bűn. Segíts feladnom önző, istentelen vágyaimat, hogy egyszerűen csak az általad adott rendeltetés betöltésére törekedjek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon