Az Atya tudja mi a legjobb

De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. (MÁTÉ 6:33)

Isten azt akarja, hogy keressük az igazságot, békét és örömöt, mert ez az Ő királysága (lásd Róm 14:17). Azt akarja, hogy lelkünk mélyén vágyjunk a helyes viselkedésre, és tegyünk meg mindent, hogy elérjük, és mikor ezt tesszük, ígérete szerint megadja azokat a dolgokat nekünk, melyekre vágyunk és amire szükségünk van. Azt akarja, hogy keressük Őt, és mikor ezt tesszük, örömmel megáld minket.

Mikor van egy vágyunk, egyszerűen kérnünk kellene Istentől, és teljesen bíznunk kellene; bár jó lenne elkerülnünk a sóvárgást. Hitem szerint akkor sóvárgunk, mikor annyira akarunk, hogy úgy érezzük, boldogtalanok lennénk nélküle. Egyszer azt hallottam egy hölgytől, hogy egyszerűen nem tudna boldog lenni, ha Isten nem adna neki gyermekeket. Hasonló mondatokat egyedülálló nőktől is hallottam, csak a házasságra vonatkozóan. Az ilyen hozzáállás helytelen és bántó Istenre nézve. Bármi legyen is, amiről úgy érezzük,
Isten mellett még szükséges a boldogságunkhoz, azt az ellenség felhasználhatja ellenünk, szóval bizonyosodj meg róla, hogy vágyak tekintetében kiegyensúlyozott vagy.

Sokkal job imádkozni és Istenre hagyni a megvalósítást, mint
szenvedést okozni magadnak azzal, hogy megpróbálsz elébemenni a dolgoknak önerőből. Mindig emlékezz rá, hogy Isten jó és jó akar lenni hozzád, ezért szemed Rajta és az Ő királyságán legyen, és örülj előre azoknak a dolgoknak, amiket Ő ad neked, mert ezek megfelelőek számodra.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Bármi is kell a boldogságodhoz, azt a valmit a gonosz felhasználhatja ellened.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon