Az egyszerű imádság ereje

Az egyszerű imádság ereje

Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen. Ján. 16:24

Gyakran mondom az embereknek, hogy az egyik dolog, amit tehetnek azért, hogy élvezzék az életüket, az, hogy egyszerűsítik azt – az imaéletüket is beleértve. Amikor azt mondom, hogy “egyszerűsítsd” az imaéletedet, nem arról van szó, hogy ne imádkozz gyakran. A Biblia azt mondja: “Szüntelenül imádkozzatok” (1Thesszalonika 5:17). Lehet és kell is gyakran imádságban Istenhez fordulnunk.

Arra gondolok, hogy ha túlságosan ékesszóló akarsz lenni, akkor az imaéletedet olyannyira megnehezítheted, hogy elviselhetetlen lesz. Jó tudni, hogy nem kell az imáinkkal lenyűgöznünk Istent. Egyszerűen beszélhetünk úgy Hozzá, mint egy barátunkhoz; elmondhatjuk Neki, amit valóban gondolunk és érzünk. Istennel mindig őszinte lehetsz, mindig lehetsz önmagad. Nem kell vallásos külsőségeket felvenned. Őszinte lehetsz, és egyszerűen csak élvezheted a Vele töltött időt.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy a Veled való beszélgetés nem bonyolult folyamat. Annyira hálás vagyok, hogy önmagam lehetek Veled, és egyszerűen, imában elmondhatom, ami a szívemet nyomja. Segíts, hogy ne felejtsem, az imádság egy beszélgetés, és bármikor jöhetek Hozzád a nap folyamán.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon