Az elme harca

Az elme harca

Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. —Ef. 6:12

Az Efezus 6 gondos tanulmányozása után elmondhatjuk, hogy háborúban vagyunk, és harcunk nem más emberi lények ellen folyik, hanem a gonosz ellen. Ellenségünk a sátán hazugságokkal és csalással akar legyőzni minket, jól kigondolt tervekkel és szándékos megtévesztéssel.

Jézus úgy hívta az ördögöt, hogy “hazug és a hazugság atyja” (Ján. 8:44). A gonosz hazudik neked és nekem. Olyan dolgokat mond magunkról és másokról, meg a körülményekről, melyek egyszerűen nem igazak. Rendszerint nem mondja el egyszerre az összes hazugságot.

Elkezdi bombázni az elménket apró, nyaggató gondolatok, gyanakvás, kétségek, félelmek, ábrándok, okoskodás és teóriák okosan kitervelt mintájával. Lassan és óvatosan halad. Tartsd észben, neki ez a harci stratégiája. A sátán régóta tanulmányoz minket és tudja, mit szeretünk és mit nem. Ismeri a bizonytalanságainkat, gyengeségeinket és félelmeinket. Tudja, mi zavar minket a legjobban, és hajlandó bármennyi időt belefektetni abba, hogy legyőzzön minket. Felülemelkedhetünk azonban ellenségünkön, a Szent Szellem ereje és az Ige igazságának megtanulása által!

Felettébb diadalmaskodsz Krisztus által, aki szeret téged!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon