Az Ige hallása, befogadása és megcselekvése

Az Ige hallása, befogadása és megcselekvése

Eleveníts meg igazságoddal, mert vágyódom utasításaidra.. . . Meg akarom tartani törvényedet állandóan, mindörökké. Tágas téren járok, ha a te utasításodat keresem. Zsolt. 119:40, 44–45

Örömünk akkor teljes, amikor hálásan fogadjuk Isten életünkre vonatkozó ígéreteit, és engedelmeskedünk parancsainak. Amikor hiszünk az Igében, és engedelmeskedünk mindannak, amit Jézus a szívünkre helyez, legyőzzük azokat a dolgokat, amelyek megpróbálnak felzaklatni vagy frusztrálni minket. Ha hiszünk Isten Igéjében, megszabadulunk a küzdelmektől, hogy megpihenhessünk ígéreteiben. Az Ige azt mondja: “Mert mi, akik hittünk (ragaszkodtunk Istenhez, bíztunk benne és rá támaszkodtunk), bemegyünk abba a nyugalomba” (Zsidók 4:3). Ha a gondolataid negatívvá váltak, és tele vagy kétségekkel, az azért lehet, mert már nem hallod, nem fogadod el, és már nem engedelmeskedsz Isten Igéjének. Amint elkezdesz hinni Isten Igéjében, az örömöd visszatér, és újra “nyugodt” leszel. Hála Istennek, Isten nyugalma az a hely, ahol Ő azt akarja, hogy életed minden napján legyél.


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok a Te Igédért. Tudom, hogy az ígéretek és utasítások, amelyeket adsz nekem, az én javamat szolgálják. Miközben ma hallom, befogadom és engedelmeskedem Isten Igéjének, segíts, hogy megtapasztaljam az örömteli, győzedelmes életet, amiért Jézus eljött, hogy az enyém lehessen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon