Az ima olyan, mint a levegővétel

Az ima olyan, mint a levegővétel

Arról is mondott nekik példázatot, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk. Luk. 18:1

Az imádság lehet olyan, mint a légzés – rendszeres, könnyű, szinte ösztönös –, és az életmódunkká tehetjük, hogy végigimádkozzuk a napjainkat. Valójában, ahogyan a fizikai életünket a légzés tartja fenn, úgy a szellemi életünket az imádkozásnak kell éltetnie.

Imádkozhatunk hangosan vagy csendben. Imádkozhatunk ülve, állva vagy a földön fekve. Imádkozhatunk mozgás közben vagy mozdulatlanul. Imádkozhatunk vásárlás, várakozás, üzleti megbeszélés, házimunka, vezetés vagy zuhanyzás közben. Ezek jó alkalmak arra, hogy hálaimákat mondjunk. Imádkozhatunk olyan dolgokat, mint: “Köszönök, Uram, mindent, amit teszel”, vagy “Dicsőség Istennek, tudom, hogy velem vagy ebben a helyzetben”. Az imádság egyszerűen beszélgetés Istennel, mikor kifejezed számára, mi van a szívedben, és ezt bárhol, bármikor megteheted.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm az imádság ajándékát. Függetlenül attól, hogy milyen a napom, hálás vagyok, hogy minden helyzetben tudok egy pillanatot szánni rá, bízva abban, hogy Te meghallgatsz és válaszolsz nekem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon