Az Intimitás Szabadságot Hoz

Az intimitás szabadságot hoz

„Önmagamtól nem teszek semmit, hanem ahogyan az Atya tanított engem, úgy mondom ezeket.” (Ján.8,28.)

Sokszor kérdeztem már Istent, mi az Ő akarata bizonyos helyzetekben, mire Ő így válaszolt: „tégy, amit akarsz.” Mikor először hallottam ezt tőle, félve hittem el, hogy Isten ilyen szabadságot ad nekem, de most már tudom, hogy Ő egyre több és több szabadságot ad, ahogy növekedünk, és szellemileg érettebbé válunk.

Ahogy ezen tűnődtem, rájöttem, hogy csak a saját gyerekeimre kell gondolnom. Mikor fiatalok voltak és tapasztalatlanok, minden döntést meghoztam helyettük. Ahogy érettebbek lettek, egyre inkább hagytam, hogy azt tegyék, amit akarnak. sok ideig voltak Dave-vel és velem, kezdettől fogva ismerem a szívüket. Ma már mind a négy gyermekünk felnőtt, legtöbbször azt tesznek, amit akarnak, és ez ritkán bántó számunkra, mert ismerik a szívünket és eszerint cselekednek.

Ha Istennel járunk már sok éve, megismerjük a szívét, jellemét és útjait. Ha elkötelezetten követjük ezeket, nagyobb szabadságot kapunk, mert „egyek” leszünk Vele. Ahogy szellemileg növekszünk, egyre inkább az lesz a vágyunk, hogy Istent dicsőítsük, és az Ő szívét tükrözzük mindenben, amit teszünk. A szellemünket betölti az Ő szelleme és a vágyaink összhangba kerülnek az Ő vágyaival.

A mai igeversben azt olvassuk, hogy Jézus csak azt teszi és mondja, amit az Atya tanított neki. Bátorítalak, hogy ilyen egységet keress Istennel, te se csinálj semmit magadtól, vagy a saját vágyaidból és erődből, hanem legyen olyan intim kapcsolatod Istennel, ahol a vágyaid egyek lesznek az Övéivel.


Isten szava ma hozzád: Isten vágyai legyenek a te vágyaid is.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon