Az irigység veszélye

Az irigység veszélye

„Mert ahol irigység van és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található.” Jak 3:16

Az irigység által kiváltott harag az egyike az első negatív érzelmeknek, amiket a Biblia említ. 1Móz 4 elmondja, hogy Káin megölte a fivérét Ábelt, mert irigy volt és megharagudott rá.  Bár ez egy szélsőségesebb reakció az irigységre, mégis figyelmeztet minket milyen veszélyes lehet az irigység.

A mai társadalomban sokan úgy érzik, hogy az értéküket és fontosságuk a munkájuktól, társadalmi státuszuktól, gyülekezeti pozíciójuktól függ. Emiatt a gondolkodásmód miatt, félnek, hogy másokat előbb léptetnek elő, mint őket. Az irigységből kiindulva próbálnak fontosak lenni az emberek szemében.

Ha te is küzdesz ezzel a hozzáállással, akkor meg kell értened, hogy Isten okkal tart téged ott, ahol vagy. Van egy jó terve az életedre és tudja, hogy fel kell készülnöd erre.

Ne értékeld le a kicsiny kezdetek időszakát. A bennünk lévő öröm és elégedettség, Isten tervének való engedelmességből fakad, nem pedig abból, ha az irigységből indíttatva olyan dolgokat próbálsz elérni, amivel úgy véled lenyűgözheted az embereket. Ne hagyd, hogy az irigység elhatalmasodjon benned. Bízz Istenben, hogy oda helyez, ahol épp lenned kell!

Ima:

Istenem, az irigység veszélyes és nem akarok ennek részese lenni. Nem az számít, hogy milyen világi pozícióban vagyok vagy milyen elismerésben részesülök. Nekem csak Rád van szükségem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon