A vetéstől az aratásig

A vetéstől az aratásig

„Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.” Préd 3:1

A Prédikátorok könyve 3:1 azt mondja, hogy mindennek megvan a maga ideje. Nem mindannyian élünk ugyanakkor, ugyanabban az időszakban. Előfordul, hogy valaki épp az aratási időszakot élvezi, míg te még csak a vetés időszakában vagy. Ilyenkor emlékezz arra, hogy ők is átmentek a vetés időszakán, akárcsak te.

A vetés Isten akaratának megtanulását jelképezi. Akárhányszor Isten akaratát választom a sajátom helyett, jó magot vetek, ami idővel aratást hoz az életembe.

A vetés és az aratás közt van a várakozás időszaka. A mag gyökeret ereszt, mélyen behatolva a földbe. Ez azonban időigényes és a felszín alatt zajlik. A föld felett mindez  nem látszik.

Miután elvetjük az engedelmesség magját, úgy tűnik semmi nem történik, pedig sokféle dolog megy végbe a felszín alatt, ahol nem látjuk. És ahogy a mag is végül kinő a földből csodás zöld hajtással, az engedelmességünk magjai is előtörnek és csodálatos aratásban lesz részünk, ahogyan Isten eltervezte az életünkre.

Ima: Uram, tudom, hogy a vetés fontos az aratáshoz, ezért reményteljesen várakozok, még akkor is amikor úgy tűnik nem történik semmi. Benned bízok és tudom, hogy a megfelelő időben eljön az aratás az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon