Az Isteni bölcsességet kövesd, ne pedig a saját érzéseidet!

Az Isteni bölcsességet kövesd, ne pedig a saját érzéseidet!

„Csak az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik.” Péld 2:6

Az élet nem valami szórakoztató, amikor az érzéseink irányítják. Az érzéseink napról napra változnak, néha óráról órára, sőt egyik pillanatról a másikra. Gyakran megtévesztenek. Röviden: nem bízhatunk az érzéseinkben.

De választhatunk, hogy Krisztus követőiként figyelmen kívül hagyjuk a hamis érzéseket, és bölcsesség és igazság által élünk. Hadd mondjak néhány példát…

Talán veled is előfordult, hogy egy nagyobb csoportban álltál és úgy érezted, hogy mindenki rólad beszél. De ez nem azt jelenti, hogy így is volt. Lehet, hogy úgy érzed, senki nem ért meg, de ez nem jelenti, hogy ez igaz is lenne. Lehet, hogy úgy érzed félreértettek, nem értékelnek eléggé, vagy épp rosszul bántak veled, de ez nem jelenti azt, hogy ez így is van. Ezek csak érzések.

Nekünk érettnek, fegyelmezettnek kell lennünk, és tudatosan Szellemben kell járnunk. Folyamatos akarati döntést kíván, hogy Isten útját válasszuk a sajátunk helyett.

Bár néha erőteljesen bombáznak a negatív érzések, nem engedhetjük, hogy ezek irányítsák és mérgezzék az életünket. Ehelyett választhatjuk azt, hogy az igazságot követjük – az isteni bölcsességet, ismeretet és értelmet.

Ima:

Istenem, az érzéseim gyakran összeütközésbe kerülnek a bölcsességeddel, és megpróbálnak becsapni, de nem engedem, hogy irányítsák az életemet. Vezess az igazságod által, hogy kapcsolatban maradjak Veled, és ne irányítsanak a folyamatosan váltakozó érzések.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon