Az Ő képére formálva

Az Ő képére formálva

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. —Fil. 1:6

A Biblia szerint Isten a fazekas, és mi vagyunk az agyag (Róm.9:20-21). Amikor először jövünk az Úrhoz, olyanok vagyunk, mint egy kemény agyagdarab, amely nem túl hajlékony, és nem könnyű vele dolgozni. Isten azonban az Ő fazekaskorongjára helyez minket, és elkezd minket átformálni és újraformálni, hogy felfedezhessük azt a csodálatos tervet, amit az életünkre készített.

Van, hogy eleinte kényelmetlen ez a formálási folyamat. Fájdalmas, mert Istennek le kell hámoznia az életünkből azokat a dolgokat, amelyek távol tartanának minket Tőle. Így az irántunk való szeretetéből kifolyólag folyamatosan dolgozik és dolgozik rajtunk, lefaragja ezt a rossz modort és rossz gondolkodásmódot, gondosan formálva minket, amíg fokozatosan át nem változunk az Ő Fiának, Jézusnak a képmására. Ne csüggedj amiatt, hogy még nem vagy kész. Minél többet munkálkodik Isten az életedben, annál közelebb kerülsz Hozzá. Élvezd az életedet minden nap, még akkor is, ha Isten éppen formál téged. Hagyd, hogy a Fazekas végezze a munkáját, és bízz abban, hogy a te érdekeidet tartja szem előtt.


Mindig bízhatsz Istenben, hogy a legjobbat akarja neked, és minden, amit az életedben tesz, az a te érdekedben történik.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon