Az „ŐK” – te és én vagyunk

Az „ŐK” – te és én vagyunk

„Igazság és jog trónodnak támasza, szeretet és hűség jár előtted.” Zsolt 89:15

Isten igazságos. Ez az Ő karaktere – ez Ő maga – és szeretné, ha mi is mindig az igazságot keresnénk.

Az igazságszolgáltatás feladata, hogy a rossz dolgokat jóvátegye. Mivel Isten küldöttei vagyunk, Ő szeretne felhasználni minket, hogy a körülöttünk levő világ igazságtalanságait orvosoljuk. Ezért mindig, amikor látjuk magunk körül, hogy valami rosszul működik, imádkoznunk kell érte. Azután fel kell tennünk magunknak a kérdést: – Mit tehetek az ügy érdekében?

Könnyű megterhelődni, ha a körülöttünk lévő szükségekre nézünk. Ezért hajlamosak vagyunk egy helyzet láttán azt gondolni, hogy ez valaki másnak a problémája, bárcsak „ŐK” megoldanák. Bárcsak „ŐK” ezt vagy azt csinálnák.

Elgondolkoztál már azon, hogy kik azok az „ŐK”? Szerintem az ŐK mi vagyunk, te és én. Lehet, hogy nem tudsz mindent megoldani, de tudsz valamit tenni. Ne légy tétlen, ha igazságtalanságot látsz. Isten nem tétlenségre és passzívitásra teremtett, szeretné, ha megkérdeznéd Tőle, hogy mit tehetsz. Ő lelkesedésre, buzgóságra, szenvedélyre teremtett minket. Azért adta az ajándékait, hogy segíthess vele másokon Isten dicsőségére. Ezért mától élj úgy, hogy kiállsz az igazságért.


Ima

Szent Szellem, ne engedd, hogy csak ücsörögjek, azon sóhajtozva, hogy bárcsak mások tennének valamit a világban levő igazságtalanság ellen, amikor én is tehetek. Tölts be bátorsággal, és mutasd meg, hogyan tehetem jóvá a rosszat a körülöttem lévő világban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon