Az önfegyelem ára

Az önfegyelem ára

„A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” Róm 12:12

Keresztényként sokszor az az elképzelésünk, hogy az életünkben minden tökéletesen egyszerű lesz, mivel keresztények vagyunk. Pedig Jézus egyértelműen figyelmeztetett: A világon nyomorúságotok lesz, megpróbáltatásban, nélkülözésben, csalódásban lesz részetek (Jn 16:33).

Jézus azt mondta, hogy lesznek nehézségeink a világban. Ez az élet része, ezzel mindannyiunknak szembe kell nézni, amikor lemondunk önző vágyainkról, hogy kövessük őt.

Pál apostol azt írja: …megsanyargatom, és szolgává teszem a testemet… 1 Kor 9:27

Pál itt az önfegyelemről beszél. Az önfegyelem azt jelenti, hogy feladjuk bűnös vágyainkat és Isten kegyelméből a helyes dolgot tesszük, kerül, amibe kerül.

Ez nem mindig könnyű. Meghalni önmagunknak, egyértelműen szenvedéssel jár. De ne felejtsük el, még a szenvedéseink közepette is van remény, mert Krisztus legyőzte a világot! És ahogy Pál is mondta: „A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.”


Ima 

Istenem előre eldöntöm, hogy Neked akarok tetszeni, akár akarja a testem, akár nem. Még akkor is, ha szenvedéssel jár megcselekedni az akaratodat, mégis tudom, hogy van remény, mert Szent Szellemed bennem él, és Te legyőzted a világot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon