Várj türelemmel

Várj türelemmel

„A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség.” Gal 5:22

Mindannyian szeretnénk változást látni az életünk bizonyos időszakaiban, de nem mindig akarunk átmenni a változáshoz vezető folyamaton. Általában hosszabb időt vesz igénybe, mint gondolnánk és mindig vannak benne várakozási időszakok. Az a kérdés, hogy jól vagy rosszul fogjuk viselni a várakozást? Ha rosszul, akkor szörnyen fogjuk megélni, de ha eldöntjük, hogy Isten szerinti módon várakozunk, akkor türelmesek leszünk és még élvezhetjük is a várakozást.

Bár gyakorlatot igényel, de ha megengedjük Istennek, hogy segítsen minden helyzetben, akkor kifejlőik bennünk a türelem és az egyik legfontosabb keresztény érték. A türelem a Szellem gyümölcse, ami csak a megpróbáltatások közepette fejlődik, ezért nem szabad elfutnunk a nehéz helyzetek elől. A Biblia azt mondja, hogy ahogy kifejlődik bennünk a türelem, úgy tökéletesek és hibátlanok leszünk, minden fogyatkozás nélkül. (Lásd Jak 1:2-4)

Még az Istennel való kapcsolatunkban is van fokozatos változás.  Amikor hosszabb várakozási időn megyünk át, mint szeretnénk, megtanulunk mélyebben bízni benne.

Hidd el, lehet, hogy a várakozás nehéz, de megerősít. A jutalom pedig, amit a türelem hoz, megéri a várakozás bármely kényelmetlenségét.

Ima: Istenem, szeretnék változni és növekedni a veled való kapcsolatban. Tudom, hogy ez azt jelenti, hogy a türelemnek fejlődnie kell bennem, de ettől erősebb leszek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon