Megfontoltság

Megfontoltság

„A szív bölcsessége megfontoltságnak hívatik, megérteni és tudni….!” Péld 16:21

Keveset hallunk manapság arról a szóról, hogy megfontoltság. Azt jelenti „körültekintő intézkedés, gazdálkodás.”

A Bibliában a megfontoltság vagy megfontolt, azt jelenti „valaki jól bánik rá bízott javakkal és jól használja Isten ajándékait.” Ez alatt értjük az időt, az energiát, az erőt, az egészséget – sőt még az anyagi javakat is. Beletartozik a testünk, ugyanúgy, mint a lelkünk és a szellemünk.

Ahogyan mindenkinek különböző ajándék csoportok adattak, úgy különböző szinten tudunk ezekkel gazdálkodni is.

Sokan túlhajszolják magukat és nem oly módon használják az ajándékaikat és képességeiket, ahogy Isten tervezte. Ahelyett, hogy túlhajszolnánk magunkat, mert meg akarunk felelni másoknak vagy elérni a személyes céljainkat, Istenre kéne hallgatni és bölcsen csak azt tenni, amit Ő kér.

Ha az embereket próbálod lenyűgözni és az elvárásaiknak megfelelni, az nem megfontoltság!  A A megfontoltság az, amikor megkérdezed Istent, miképpen szeretné, hogy használd az ajándékaidat és utána ennek megfelelően engedelmeskedsz. Tanuld meg az Isteni megfontoltságot és vidd át a gyakorlatba, hogy élvezhesd a neked szánt életet.

Ima: Istenem, vágyom, hogy jól gazdálkodjak mindennel, amit adtál. Mostantól csak neked akarom az ajándékaimat és képességeimet kamatoztatni. Mutasd meg hogyan használjam ezeket bölcsen és megfontoltan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon