A változás belülről kifelé történik

A változás belülről kifelé történik

„Azt sem mondhatják: Íme, itt, vagy íme, ott van! – Mert az Isten országa közöttetek van!” Lk 17:21

Néha vágyunk arra, hogy változzanak a dolgok, de nem vagyunk hajlandók megtenni azt, amitől azok jobbak lesznek.

Volt olyan időszak az életemben, amikor nagyon fel voltam háborodva a körülményeim miatt. Szerettem volna, ha Isten megváltoztatja azokat, és megváltoztatja az embereket is körülöttem. De rámutatott, hogy nekem kéne megváltoztatnom a belső életemet, mielőtt igazi változást várok el az életem külsőségeiben. Máté 6:33 azt mondja, hogy keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.

De mi Isten királysága? A Biblia azt mondja, hogy Isten királysága bennünk van. Ha elfogadtad Krisztust, az azt jelenti, hogy Ő benned él, és egy jó szellemi otthonban szeretne lakozni. Ezért annyira fontos Istennek a belső életed.

Először Isten királyságát kell keresnünk. Megengedni a Szent Szellemnek, hogy belülről megragadjon minket. Ha megengedjük, hogy munkálkodjon bennünk, idővel nem tudjuk majd magunkban tartani, túlcsordul és megváltoztatja a világot körülöttünk.

Ima:

Szent Szellem, segíts, hogy ne a külső dolgokat próbáljam megváltoztatni, mert azt kérted, hogy arra összpontosítsak, hogy a szívemben növekedjen a királyságod. Behívlak, hogy munkálkodj bennem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon