Dicsérd Istent a börtönödben

Dicsérd Istent a börtönödben

“Éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent. A foglyok pedig hallgatták őket. Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, úgyhogy megrendültek a börtön alapjai, hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek.” Apcsel 16:25-26

Néha előfordul, hogy olyan szörnyű zűrzavar közepette találjuk magunkat, hogy nehéz elképzelni, hogyan fogunk akár egy percet is eltölteni ebben, szabadulásra várva. Mégis várakoznunk kell Istenre és egyszerűen csak bízni benne gyermeki hittel. Aztán hirtelen -nem tudjuk hogyan,- de Isten megmozdul.

Pál és Szilász ismerték a várakozást és jól tudtak várakozni. Apcsel 16 elmesél egy történetet, amikor a tömeg megtámadta őket, megverte és börtönbe záratta. A 24. vers azt mondja, hogy a börtönőr a belső börtönbe vetette őket és a lábukat kalodába zárta. Úgy tűnt Pált és Silást ez nem annyira zavarta, ők eldöntötték, hogy énekelnek az Úrnak és dicsérik Őt. Várni kezdtek az Úrra.

Hirtelen Isten földrengést küldött, megnyitotta a börtönajtókat és lehullottak a bilincseik. Isten kiszabadította őket!

Amikor az emberek borzalmas körülmények közt, türelmesen, de elvárással várakoznak Isten mozdulására, Isten hirtelen áttörést hoz. Ezért ne add fel! Higgy továbbra is! Maradj telve reménnyel és elvárással! Isten ereje korlátlan és áttörést tud hozni számodra.

Ima: Istenem, mindegy milyen rossz a helyzet, Téged foglak dicsérni a börtönben is. Tudom, hogy a megfelelő időben hirtelen megjelensz és cselekszel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon