Szükséges a megtöretés

Szükséges a megtöretés

Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek… méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre… 1Pét 1:6-7

Néhány embernek a ’megtöretés’ szó félelmetesen hangzik, pedig valójában nem rossz szó. Isten nem a szellemünket akarja megtörni, hanem a külső burkot szeretné feltörni, a testet, ami megakadályozza Őt, hogy az legyen bennünk és általunk, aki szeretne. Olyan dolgokat akar megtörni, mint a büszkeség, lázadás, önzés és függetlenség. Azt szeretné, ha teljesen rá támaszkodnánk, és a szenvedés az, ami elvezet erre a pontra.

Néha az emberek meglepettnek tűnnek, amikor nehézségen és megpróbáltatáson kell keresztülmenniük. Pedig a próbák akkor is fognak jönni, ha hűségesen tanulmányozzuk Isten igéjét és engedelmeskedünk neki. Néha a nehézségek csak azért jönnek, hogy próbára tegyék és megtisztítsák a hitünket.

Amikor hasonló próbákkal szembesülsz, ne utasítsd el őket, mert igazi megtöretéshez vezetnek. Isten azt szeretné, ha a Szelleme által élnénk, nem pedig a test által; és ez sokkal könnyebb akkor, ha megengedjük Neki, hogy megtörjön minden bűnös és önző szokást és jellemvonást az életünkben, ami távol tart Tőle.

Szeretnél közel kerülni ma Istenhez? Akkor fogadd el a megtöretést, mert ez nagyobb dolgokhoz vezet a jövőben.

 Szent Szellem, felismerem, hogy néha szükségem van megtöretésre. Bár nem kényelmes, de kérlek törj le rólam mindent, ami távol tart Tőled.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon