Isten a műszálast vagy a farmert választaná?

Isten a műszálast vagy a farmert választaná?

…Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van. 1Sám 16:7

Régen megítéltem az embereket, amiatt ahogy öltözködtek. Úgy gondoltam nem vehetek fel farmert, amikor egy konferencián tanítok, de a fiam azt mondta nekem: Tényleg azt hiszed, hogy Isten jobban felkeni a műszálast mint a farmert?”

Néhány hasonló sokkoló dolog kellet ahhoz, hogy felismerjem, hogy vallásos dolgokhoz ragaszkodom, pedig Isten szerette volna felfrissíteni a külsőmet, hogy több embert tudjak elérni.

Természetesen jó dolog csinosan felöltözni, amikor gyülekezetbe megyünk. De a lényeg, hogy ne a külső megjelenésre összpontosítsunk, miközben szem elől tévesztjük a fő célt, ami a közeli személyes kapcsolat kialakítása Istennel.

Isten egyszerűen közösségben szeretne lenni velünk, ami azt jelenti, hogy a nap során folyamatosan kommunikálunk Vele, mint egy közeli baráttal vagy családtaggal. Neki nem fontos a külső megjelenés…csak a valódi kapcsolat.

Tölts időt Vele! Légy hálás azért, amit tett és tesz az életedben. Legyen igazi kapcsolatod Vele!

Ima:

Uram kérlek, hogy a külső megjelenésről úgy tudjak gondolkodni, ahogy Te. Nem szeretnék megítélni másokat, akik nem aszerint öltözködnek, ahogy én gondolom. Segíts, hogy erős belső kapcsolatot építsek ki Veled.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon