Osztozni Krisztus szenvedésében

Osztozni Krisztus szenvedésében

„Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk.” Róm 8:18

Keresztényként tetszik nekünk az a gondolat, hogy Krisztussal osztozunk a dicsőségben. De mi van a szenvedésében való osztozással? Jézus áldozata az örök élet ajándékát hozta el nekünk, itt a földön pedig bővölködő életet. A Biblia azonban azt is tanítja, hogy szenvednünk kell a megpróbáltatások idején, ahhoz, hogy osztozhassunk a dicsőségében. Megéri ez? A Róm 8:18 szerint egyértelműen igen.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak a körülményeink miatt szenvedünk, és ha azok megváltoznának akkor képesek lennénk jól viselkedni. Isten azonban azt szeretné, ha annyira éretté és stabillá válnánk, hogy akkor is képesek legyünk jól viselkedni, amikor a körülményeink nem kedvezőek. A hitnek több szintje van, és mi legtöbbször úgy szeretnénk használni a hitünket, hogy ezáltal megszabaduljunk minden szenvedéstől. De néha Isten terve az, hogy a hitünk egy magasabb szintjét használjuk, ami átvisz a kihívást jelentő helyzeteken.

Oly sokszor szívesebben csodálkozunk el Isten szabadító erején, és kevésbé értékeljük a megtartó, megerősítő erejét, ami képessé tud tenni minket dolgokra. Jézus megígérte a Jn 16:33-ban, hogy békességet ad a megpróbáltatások idején, és erőt, hogy legyőzzük ezeket. Bátorítalak ma, hogyha nehéz időszakon mész át, bizakodj, mert Krisztusban keresztül tudsz menni ezen, és osztozhatsz a dicsőségében, amely látható lesz rajtad.

Ima: Uram, Róm 8:18 azt mondja, hogy a jelenlegi szenvedéseink nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, ami a Veled való kapcsolatból származik. Szeretném, ha olyan hozzáállásom lenne, mint Neked. Köszönöm a békességedet és az erődet, amivel bármilyen szenvedésen átmehetek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon