Ejtsd foglyul a kételyeidet

Ejtsd foglyul a kételyeidet

„Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre”2Kor 10:5

Amikor az elménk megújításának folyamatát elkezdjük, lesznek olyan időszakok amikor elrontjuk a dolgokat. Isten tudja, hogy nem vagyunk tökéletesek és mindig segít, hogy visszatérjünk a helyes útra.

Sajnos azonban az ördög is tudja, hogy nem vagyunk tökéletesek és lépten nyomon emlékeztet erre.

Előfordul, hogy jól haladunk előre, szolgáljuk Istent, jó dolgokat teszünk, kilépünk hitben és hirtelen minden ok nélkül lesz egy nap vagy hét, amikor támadást tapasztalunk az elménkben. Sátán azt mondja, hogy csődtömegek vagyunk, nem vagyunk elég jók, Isten nem is szeret minket…és a listája hosszan folytatódik.

Hálásak lehetünk, mert Isten igéje megmondja mit tegyünk ilyen helyzetben. 2Kor 10:5 azt tanácsolja, hogy ejtsünk foglyul minden gondolatot az Isten iránti engedelmességre. Így amikor az ördög hazudni próbál, menj az igéhez és találd meg az igazságot, ami megcáfolja azt a hazugságot.

Amikor kétségekkel találod szembe magad, ne csüggedj el! Hozd egyetértésbe ezeket Isten igéjével. Ez minden alkalommal működik.

Ima: Istenem, nem engedem, hogy az ellenség által küldött hazugságok és kételyek eltérítsenek az útról. Ehelyett az igédben bízom és foglyul ejtem ezeket a gondolatokat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon