Az önkontroll izmának edzése

Az önkontroll izmának edzése

Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet; az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet. 2 Pét. 1:5–6

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy azt hisszük, nincs befolyásunk arra, mit érzünk vagy mit teszünk. Isten a fegyelem és az önuralom szellemét adta nekünk, és azért hívják önuralomnak, mert Isten ezt az eszközt adja nekünk, hogy uralkodjunk önmagunkon. Mindannyiunkban megvan, de használjuk-e?

Minden, amivel rendelkezünk, de soha nem használjuk, alvó üzemmódba kerül, és erőtlenné válik. Rendszeresen edzel? Miért csinálod? Azért, hogy erősek maradjanak a csontjaid és az izmaid – hogy megőrizd az egészségedet. Hála az égnek, Isten önuralmat adott nekünk, és ezt alkalmazhatjuk szellemi, érzelmi és testi egészségünk megőrzésére. Ám ahhoz, hogy megfelelően működjön, használnunk kell, mint egy izmot. Ha ezt tesszük, akkor elkezdjük megtapasztalni az erő egy új szintjét, amelyet csak az önuralom hozhat. Az önkontroll a barátod, nem az ellenséged. Segít abban, hogy azzá válj, aki igazán szeretnél lenni.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy van önuralmam. Segíts, hogy önuralommal éljek, és inkább a Te Szellemedet kövessem, ne a testemet. Köszönöm, hogy a Te segítségeddel győzelmet arathatok a test felett, és a Te Szellemed szabadságában élhetek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon