Az örvendezés ereje

Az örvendezés ereje

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! —Fil. 4:4

Az egyik legjobb útmutatás, amit Isten ad nekünk az Igében, hogy örüljünk és örvendezzünk. Micsoda nagyszerű gondolat! Ez egy olyan parancs, amely Istennek tetszik, és közvetlen kézzelfogható testi, érzelmi és szellemi hasznot hoz számunkra, amikor ezt tesszük.

Pál apostol a Szent Szellemtől ihletve kétszer is azt mondta a filippieknek, hogy örüljenek. Mikor az Úr kétszer mondja, hogy tegyünk meg valamit, bölcsen tesszük, ha nagyon odafigyelünk Rá.

Sokszor az emberek látják vagy hallják az örüljetek szót, és azt mondják: “Ez jól hangzik, de hogyan csináljam?”. Szeretnének örülni, de nem tudják, hogyan! Pál és Szilás, akiket megvertek, börtönbe vetettek, és a lábukat kalodába tették, úgy örvendeztek, hogy egyszerűen dicsőítettek. Úgy döntöttek, örülnek, a körülményeik ellenére. Arra tekintettek, amiben hittek, és nem csak arra, amit láttak.

Ugyanaz az erő, amely kinyitotta az ajtókat, és letörte a bilincseket Pálról, Szilászról és a velük együtt bebörtönzöttekről, ma is elérhető számodra. Nem számít, mivel van dolgod, nem számít, mit mondanak rólad a munkatársaid, nem számít, mennyire őrjítenek meg a gyerekek – a káosz kellős közepén szánj egy pillanatot arra, hogy örülj. Ez mindent meg fog változtatni!


Az örvendezés nem olyan dolog, ami véletlenül történik. Ez egy tudatos döntés, amely azt mondja: “Ma dicsérni fogom Istent, függetlenül a körülöttem lévő körülményektől.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon