Az új kezdetet megtapasztalása

Az új kezdetet megtapasztalása

„Újuljatok meg lelketekben és elmétekben.” Ef 4:23

A Bibliában sok olyan történet található, amikor az emberek új kezdetet tapasztalhattak meg. Mózes negyven évig pásztor volt, és aztán vezető lett. Pál gyűlölte Krisztust mielőtt Isten megújította őt, és aztán minden idők egyik legnagyobb apostolává tette.

Amikor elfogadjuk Jézust, mint Megváltót, az egy új kezdetet eredményez. Új teremtménnyé válunk, és lehetőséget kapunk, hogy új módon tanuljunk meg élni. Az első lépés az új élet megtapasztalásához, hogy elhiggyük, hogy ez tényleg lehetséges számunkra.

Az Efezus 4:23 azt mondja, hogy folyamatosan meg kell újulnunk az elménkben és a hozzáállásunkban. Amikor a Bibliában a nagyszerű emberekről olvasol, könnyen gondolhatod, hogy te semmi nem vagy hozzájuk képest. De ha ezt gondolod, azonnal meg kell újítani a gondolkodásodat!

Válaszd azt, hogy Isten Igéjével összhangban gondolkodsz – nem úgy, ahogy érzel. Fogadd el a szeretetét, és tapasztald meg az új kezdetet. Az életed sokkal kellemesebb lesz, ha azzal a hozzáállással éled meg, hogy: „Isten teljesen átváltoztat engem belülről kifelé. Új kezdetet ad, és a nagyobb dolgok még előttem vannak.”

Ima:

Uram, szeretném megújítani az elmémet az Igéd által. Tudom, hogy új kezdetet adsz számomra, ahogy Mózesnek és Pálnak. Elfogadom ezt ma, és hiszem, hogy Te véghez tudod vinni mindezt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon