Miért engedi meg Isten, hogy rossz dolgok történjenek?

Miért engedi meg Isten, hogy rossz dolgok történjenek?

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.” Jak 1:17

Amikor valami szörnyű tragédiát élünk át, általában megharagszunk Istenre. Az emberek gyakran kérdezik: „Ha Isten jó, mindenható és annyira szeret minket, akkor miért nem szüntette meg azt, ami a fájdalmat okozta?”

Ilyenkor próbál Sátán falat építeni Isten és a fájdalmat hordozó ember közé. Kihasználja a lehetőséget és azt mondja: „Isten nem jó, és nem bízhatsz meg benne.” Pedig mi tudjuk Isten Igéje alapján, hogy nem Sátánnál van az igazság – Ő hazug, és a hazugságok atyja.

Olvasd el Jakab 1:17-t! Minden jó Istentől származik. Isten jó és nem lehet semmi más. Ráadásul Ő nem változik. Ő tökéletesen szilárd, hűséges és állandó. Ő jó – mindig!

Az nyilvánvaló, hogy nem mindig akadályozza meg a tragédiákat, és őszintén, nem mindig tudjuk miért történnek rossz dolgok. Az 1Kor 13:12 azt mondja, hogy …most töredékes az ismeretem… Nem szabad elfelejtenünk, hogy a hit elfogadja, hogy mindig lesznek megválaszolatlan kérdések, és el kell jutnunk oda, hogy elég nekünk, ha ismerjük azt a Valakit, aki mindent tud; és Benne bízunk.

Ima:

Istenem, lehet, hogy nem mindig értem miért történnek rossz dolgok, de tudom, hogy Te jó vagy. Amikor nem értem a miérteket, Benned vigasztalást találok.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon