Az új szövetség szépsége

Az új szövetség szépsége

Mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára. Mt.. 26:28

Az új szövetségért örökké hálásak lehetünk. Ez egy jobb szövetség, amely sokkal különb a réginél. Az ószövetség állatok vérével kezdődött, az új szövetség azonban Jézus Krisztus bűntelen vérével. Az új szövetség értelmében Jézus teljesítette illetve megtartotta az ószövetség összes törvényét, és meghalt helyettünk, hogy megfizessen a bűneinkért és vétkeinkért.

Jézus magára vette a büntetést, amit megérdemeltünk, és megígérte, hogy ha hiszünk benne és mindabban, amit értünk tett, akkor örökre a mi helyünkben fog állni, és a törvény megtartására vonatkozó felelősségünknek Őbenne teszünk eleget. A régi szövetség arra összpontosított, amit az ember megtehetett, az új szövetség azonban arra, amit Isten tett értünk Jézus Krisztusban. ( Olvasd el a Zsidókhoz írt levél 8. és 9. fejezetét, ha többet szeretnél tanulni erről a témáról.)


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, hogy az újszövetség erőteljes, felszabadító művében élhetek. Köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon a bűneimért. És köszönöm, hogy bensőséges, személyes kapcsolatban élhetek Veled.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon