Az Úr a mi kősziklánk

Az Úr a mi kősziklánk

Kőszikla ő, cselekvése tökéletes, minden útja igazságos. Hű az Isten, nem hitszegő, igaz és egyenes ő. —5 Móz. 32:4

Isten mindig feltétel nélkül szeret minket. Nem csak akkor szeret minket, ha jók vagyunk, és nem szűnik meg szeretni, ha rosszak vagyunk. Ő mindig szeret. Ő mindig kedves, mindig lassú a haragra, mindig tele van kegyelemmel és irgalommal, mindig kész megbocsátani.

Isten egy Szikla, változatlan és mozdíthatatlan. Ő nagy és csalhatatlan, hűséges és igazságos, tökéletes és helyes minden cselekedetében. Ő soha nem hagy el, és el nem távozik.

Mi történne az életünkben és a körülöttünk élők életében, ha jobban hasonlítanánk Istenhez? Mi történne, ha mindig szeretetteljesek, mindig lassúak lennénk a haragra, mindig tele lennénk kegyelemmel és irgalommal, mindig készek lennénk megbocsátani? Mi történne, ha Istenünkhöz hasonlóan mi is mindig pozitívak, békések és nagylelkűek lennénk? Ő a mi Sziklánk, de Ő a példaképünk is. Törekednünk kell arra, hogy olyanok legyünk, mint Ő.

Mindannyian növekedhetünk lelkileg, és átváltozhatunk Krisztus képére. Isten nem várja el tőlünk, hogy egyik napról a másikra tökéletesek legyünk, de segíteni akar nekünk, hogy napról napra egyre inkább hasonlóvá váljunk Hozzá.

Isten naponta segít nekünk, hogy egyre inkább hasonlóvá váljunk Hozzá. Ne csüggedj el amiatt, hogy milyen messzire kell még menned – örülj annak, hogy növekszel!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon