A fegyelmezett élet Isten békességét hozza el

A fegyelmezett élet Isten békességét hozza el

„Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.” Zsid 12:11

Az életben túl sok olyan dolog van, ami el akarja vonni a korlátozott mennyiségű figyelmünket, energiánkat és időnket.

Régebben panaszkodtam Istennek, hogy mennyire fárasztó, hogy állandóan tele van a napirendem. Kiáltottam Istenhez: „Uram, hogy várhatja el bárki is, hogy ennyi mindent megcsináljak?”

Aztán rájöttem: én osztottam be az időmet, tehát senki más nem tudja ezt megváltoztatni, csak én. Többé nem töltöttem időt azzal, hogy vágyakoztam, hogy bárcsak másképp lennének a dolgok, mert az úgyse változtatott semmin.

Isten megmutatta, hogy meg kell fegyelmeznem magam, ahhoz, hogy leegyszerűsítsem az életem.

Neked is ezt kell tenned, ha szeretnéd, hogy lelassuljon a túlpörgött életed. Kérd a Szent Szellemet, hogy segítsen. Ő vezet téged és meg tudja mutatni, hogy mire kötelezd el magad, és mit ne vállalj el.

Lehet, hogy eleinte nehéz lesz, különösen, ha a múltban fegyelmezetlen voltál, de a fegyelmezettség és önuralom jutalma megéri az erőfeszítést. A Biblia azt mondja, hogy a fegyelem a békesség gyümölcsét hozza. Kezd el fegyelmezni magad ma, és elkezdheted élvezni azt a békés életet, ami Istennél vár rád.

Ima:

Uram, Szeretném megtapasztalni a fegyelmezett életből fakadó békesség gyümölcsét. Amikor túlvállalnám magam, segíts, hogy lelassítsak, és csak azokat a dolgokat tegyem, amikre te hívsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon