Tanulj meg bízni Isten neked szánt tervében

Tanulj meg bízni Isten neked szánt tervében

„Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik” Zsolt 37:5

Leegyszerűsítheted az életedet azzal, ha megtanulod, hogyan bízz jobban Istenben. Túl gyakran nem engedjük meg magunknak, hogy bízzunk. Lehet, hogy sokszor kihasználták a bizalmadat a múltban, vagy csak túl önálló személy vagy. Mégis kulcsfontosságú, hogy megtanuljunk bízni Istenben!

Könnyű túlfeszülni és kiborulni, amikor a magunk erejéből próbáljuk működtetni az életünket, de az így úgyse működik soha. Isten terve mindig jobb, mint a miénk. Aki Istenben bízik, tudja, hogy az Ő útja a legjobb.

A bizalom nem csak úgy hirtelen, magától jön. A bizalom növekszik, ahogy lépéseket teszünk, és megtapasztaljuk Isten hűségét. Ellene kell állnod a kételkedésnek, félelemnek, bizonytalanságnak, sőt lehet, hogy még a konok függetlenségednek is, hogy olyan életre törekedj, ami Istenben való bizalmon alapul. Ha megteszed, nem kell annyit küzdened, hogy miképp működtesd az életed.

Az Istenben való bizalom természetfeletti nyugalmat hoz a lelkünkbe, megengedi, hogy egyszerűen és szabadon éljünk, ahogy Isten tervezte. Ezért még akkor is, ha nem látod értelmét, bízz benne, és tapasztald meg szabadságát és a nyugalmát.

Ima:

Istenem, a Te útaid jobbak, mint az én elképzeléseim, és tudom, hogyha a saját erőmben bízok, az nem vezet sehova. Beléd helyezem a bizalmamat. Még akkor is, ha nem látom értelmét, úgy döntök, hogy benned bízok, mert tudom, hogy megvalósítod a tervedet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon