Bármerre vezet

Így szólt Jézus Simon Péterhez: “Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?” Ő pedig így felelt: “Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged!” (JÁN 21:15)

Amai igeversben látjuk, hogy Jézus megkérdezte Pétert, “szeretsz engem?”. Ami azt illeti, Jézus még kétszer feltette Péternek ezt a kérdést. Harmadszorra Péter elszomorodott, hogy Jézus ugyanazt kérdezi tőle. Azt mondta, “Igen Uram, tudod, hogy szeretlek.”

Aztán a János 21:18-ban, felfedezzük, miért kérdezte Jézus Pétert, hogy szereti-e: “Bizony, bizony, mondom néked: amikor fiatalabb voltál, felövezted magadat, és oda mentél, ahova akartál; de amikor megöregszel, kinyújtod a kezedet, más övez fel téged, és oda visz, ahova nem akarod.”

Isten kihívást intézett felém ezzel az Igével, mert meg volt a saját tervem, és a saját utamat jártam. Ha igazán akarjuk Isten tökéletes akaratát, akkor lehet, hogy olyan dolgokat fog kérni tőlünk, amiket nem akarunk megtenni. Ha igazán szeretjük Őt, megtesszük, amit mond nekünk, és hagyjuk, hogy az Ő akarata legyen meg az éle – tünkben.

Mikor Jézus ezeket a szavakat mondta a János 21:18-ban, hiszem, hogy azt mutatta nekünk, hogy mikor fiatal keresztényként éretlenebbek voltunk, mint most, oda mentünk, ahova akartunk. Csecsemő keresztényként azt tettünk, amit akartunk. Ahogy azonban érettebbek leszünk, feltesszük a kezünket, és megadjuk magunkat Istennek. Olyan helyekre is követnünk kell Őt, ahová talán nem akarunk menni.

Legyünk készek követni Őt, bármerre is vezet minket.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Tudsz egy örökkévaló “igent” mondani ma Istennek, bár nem tudod hová vezet majd téged?

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon