Bármilyen helyzet jóra fordulhat

Bármilyen helyzet jóra fordulhat

Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa. 1 Móz. 50:20

Bármi történt is velünk a múltban, nem kell, hogy meghatározza a jövőnket. Függetlenül attól, hogy az emberek mit próbáltak tenni velünk, Isten képes azt felhasználni és jóra fordítani. A Róma 8:28 szerint: “Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál…”

Az 1Mózes 37-50-ben József ellen a testvérei rosszat terveztek. Tervet dolgoztak ki, hogy elpusztítsák őt azzal, hogy eladják rabszolgának Egyiptomba. Ám végül József a fáraó második embere lett, és Isten arra használta fel, hogy sok életet megmentsen.

Bármi történjék is az életedben, ne feledd, hogy Isten a te oldaladon áll. Ő fogja építeni az életedet, a hírnevedet, a családodat és a karrieredet. Légy hálás, hogy Ő veled van, bízz benne, és készülj fel rá, milyen meglepő lesz, ahogy minden helyzetet a Maga dicsőségére tud fordítani!


Hálaadó ima

Hálás vagyok, Atyám, hogy életem minden helyzetét jóra tudod fordítani. Segíts ma, hogy inkább Rád, mint a múltamra koncentráljak. És köszönöm Neked, hogy még az élet legfájdalmasabb részeit is meg tudod változtatni, és valami szépet tudsz belőlük formálni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon