Békességben maradni

Békességben maradni

Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy eljöjjön az Úrtól a felüdülés ideje. Apcsel. 3:19-20

Az Istennel való békét úgy tarthatjuk fenn, hogy soha nem próbáljuk elrejteni a bűnt. Mert a bűn elrejtése csak kárhoztatást és bűntudatot okoz, és ezek közül egyik sem célravezető. Isten amúgy is mindent tud, ezért felesleges azt gondolnunk, hogy bármit is elrejthetünk előle. Amikor hibázunk, ne zárkózzunk el Istentől, inkább közeledjünk Hozzá, hálát adva azért, hogy ígérete szerint helyreállít bennünket.

A bűnbánat azt jelenti, hogy elfordulunk a bűntől, és visszatérünk a legmagasabb rendű helyre. Istent nem lepik meg gyengeségeink és hibáink. Valójában már azelőtt tudott róluk, mielőtt elkövettük volna azokat. Nekünk csak be kell ismernünk őket, mert Ő hűséges ahhoz, hogy folyamatosan megbocsásson nekünk minden bűnt (lásd 1Jn 1:9). Isten szélesre tárt karokkal vár rád – mindig fuss Hozzá!


Hálaadó ima

Hálás vagyok, Atyám, hogy megbocsátod bűneimet, gyógyulást és helyreállítást hozol az életembe. Úgy döntök, hogy elutasítom az ellenség kárhoztatását, és hozzád fordulok, amikor vétkezem és hibázom. Köszönöm, hogy megbocsátasz nekem, és mindezeken túl is szeretsz engem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon