Belső győzelem

Belső győzelem

Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.. —Ef. 6:12

A sátán háborút folytat ellenünk, és az egyik taktikája az, hogy elérje: rossznak érezzük magunkat. Emlékeztet minden kudarcunkra és gyengeségünkre, de arra is emlékeznünk kell, hogy Isten mindezekről tud, és akkor is szeret minket.

Sok csatánk van, de valószínűleg a legnagyobb harcot saját magunkkal vívjuk. Küzdhetünk olyan érzéssel, hogy többet kellett volna elérnünk az életben, vagy érezhetjük úgy, hogy több szinten kudarcot vallottunk. Semmi nem változik attól, ha frusztráltak vagyunk és küszködünk belül. Csak Isten változtathat meg minket, ahogy Benne bízunk. Ő fog értünk harcolni, és győz. A mi részünk az, hogy higgyünk, együttműködjünk Vele, és kövessük a Szent Szellem vezetését.

Nehéz eljutni arra a pontra, ahol őszinték vagyunk magunkhoz a bűneinkkel, hibáinkkal, tehetetlenségünkkel és gyarlóságainkkal kapcsolatban, de mégis tudjuk, hogy Isten előtt igazak vagyunk, azért, amit Jézus tett, mikor meghalt értünk, és feltámadt a halálból. Ha harc dúl benned, a tudat, hogy Isten igazsága vagy Krisztusban, fantasztikus kulcs a békesség és szellemi erő forrásához.

Megváltozhatunk, ahogy imádjuk és szemléljük Istent – úgy azonban nem, ha magunkra nézünk, és a hibáinkat számolgatjuk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon