Belülről Kifelé

Belülről kifelé

„Csupa dísz a királylány odabent, arannyal van átszőve ruhája.” (Zsolt.45,14.)

Akarácsonyi időszakban, gyakran látni az áruházak kirakataiban fényes, csillogó ajándékokat tökéletes masnival átkötve. Bár csábítónak tűnnek ezek az ajándékok, ha kinyitjuk őket, nem találunk bennük semmit. Üresek, csak a „látvány miatt” vannak ott. Az életünk is lehet ilyen, mint egy gyönyörűen becsomagolt doboz, mely semmilyen értéket nem tartalmaz belül. Kívülről látszólag talán vonzó, vagy irigylésre méltó életünk van, de ugyanakkor belül lehetünk kiégettek és üresek. Kívülről tűnhetünk szelleminek, de belül erőtlenek leszünk, ha nem engedjük a szent szellemnek, hogy beköltözzön a szívünkbe.

A mai igevers a belső életet hangsúlyozza. Isten belénk helyezi a szent szellemet, hogy munkálkodjon a belső életünkön – hozzáállásunkon, reakcióinkon, motivációinkon, fontossági sorrendünkön, és más lényeges dolgon. Ahogy átadjuk Krisztus uralmának legbensőbb lényünket, érezni fogjuk, hogy mikor szól hozzánk, és megtapasztaljuk, ahogy igazsága, békessége és öröme felfakad bennünk, és erőt ad a bővelkedő élethez. (lásd Róm 14:17)

A szent szellem bennünk él, hogy egyre inkább olyanná tegyen minket, mint Krisztus, és betöltsön minket jelenlétével és útmutatásával, hogy legyen valamink, amit megoszthatunk másokkal, egy olyan dolog, ami mélyen belőlünk fakad, értékes, erőteljes és életet adó mindenki számára akivel csak kapcsolatba kerülünk.


Isten szava ma hozzád: Fókuszálj jobban a belső életedre, mint a külsőre!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon