Hagyd, hogy a “bíró” hozza meg a döntést!

Hagyd, hogy a "bíró" hozza meg a döntést!

És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. —Kol. 3:15

A Kolossé 3:15-ben Pál azt mondja nekünk, hogy a béke olyan, mint egy bíró, aki döntést hoz az életünkben, és minden döntésre váró kérdést megold.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy ha nem érzel békességet egy döntéssel vagy cselekedettel kapcsolatban, akkor ne tedd meg. Hagyd, hogy a “bíró” döntsön. Vannak emberek, akik olyan döntést hoznak karrierjükben, amellyel kapcsolatban nem igazán volt békességük, és aztán csodálkoznak, hogy miért stresszesek és boldogtalanok a munkahelyükön. Sokan drága dolgokat vesznek annak ellenére, hogy nincs békességük ezekkel kapcsolatban, és aztán minden hónapban folytatódik a békétlenség, amikor fizetniük kell a kamatokat.

Hagyhatjuk, hogy Krisztus békéje “uralkodjon (folyamatosan bíróként működjön)” a szívünkben. A békesség jelenléte segít nekünk abban, hogy bizalommal döntsünk a bennünk felmerülő kérdésekben. Ha rendszeresen időt töltesz imádsággal és Isten Igéjével, nagyszerű meglátásokat és bölcsességet kaphatsz az Úrtól. Nem kell majd azon töprengened, hogy Vajon kell-e vagy nem kell-e? Ez a helyes dolog, vagy ez hiba? Isten gyermekeként, aki szoros kapcsolatban él mennyei Atyjával, képes leszel követni azt a békét, amelyet Ő biztosít.


Ha nem vagy biztos benne, mit tegyél, mindig kövesd a békét!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon