Bízz egyre jobban Istenben!

Bízz egyre jobban Istenben!

Jó az Úr! Menedék a nyomorúság idején, gondja van a hozzá folyamodókra. Náh. 1:7

Tölthetjük minden időnket azzal, hogy azon gondolkodunk és arról beszélünk, mi a rossz a világban, vagy dönthetünk úgy, hogy a jó dolgokra koncentrálunk. Fókuszálhatunk arra, hogy mi a hiba egy családtagunkkal, barátunkkal vagy munkatársunkkal kapcsolatban, vagy szándékosan kereshetjük és hangsúlyozhatjuk azt, ami jó.

Ha kilenc dolog hibás, és csak kettőt látunk, amit helyesnek érzünk, akkor a kettőt nagyobbnak érezhetjük, mint a kilencet – csak azzal, hogy eldöntjük, azokra koncentrálunk. Ez egy jó alkalom arra, hogy emlékeztesd magad, megválaszthatjuk saját gondolatainkat. Sok embertől hallottam már: “egyszerűen nem tudom irányítani a gondolatvilágomat”. Az igazság valójában az, hogy ők a rossz gondolatokra koncentrálnak.

Válaszd, hogy istenfélő, hittel teli gondolatokra összpontosítasz. Legyen az első reakciód minden helyzetben az, hogy a jót látod, nem a rosszat. Mondd ki hangosan: “Teljesen Istenben bízom. Tudom, hogy van terve. Valami jót fog tenni az életemben!”


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy mindenütt vannak jó dolgok körülöttem, amelyekre fókuszálhatok. Segíts, hogy a legjobbat lássam az emberekben, ne a legrosszabbat. Köszönöm, hogy megválaszthatom a gondolataimat, és élvezhetem az életet, amit Te adtál nekem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon