A bölcsesség érted kiált

A bölcsesség érted kiált

„A bölcsesség …kiáll a magaslatok ormára, az útra, a keresztutakra. A városba vivő kapuknál, a bejáratoknál hangosan kiált.” Péld 8:2-3

Életünk folyamán rengeteg döntést kell hoznunk, és mindig bajba kerülünk, ha ezeket az érzelmeink vagy a saját gondolatunk és akaratunk alapján tesszük.

Isten azt szeretné, ha bölcs döntéseket hoznánk. Szerintem, ha bölcsességünk van, olyan döntést hozunk, melyek következményeképpen később boldogabbak leszünk.

A Példabeszédek azt mondja, hogy a bölcsesség értünk kiált. Isten bölcsességében kell járnunk, és meg kell értenünk, hogy a ma választásai befolyásolják a holnapot. Olyan sok ember nem élvezi az életet, mert mindig az átgondolatlan döntéseik zűrös következményeit rendezgetik.

Ne tégy önző dolgot, megkockáztatva hátha a dolgok majd jól alakulnak. A bölcsesség nem hazardírozik, hanem belefektet a jövőbe. A bölcsesség nem elégszik meg a pillanatnyi örömmel, hanem követi Istent egy jobb jövő reményében.

Szóval mi van veled? Bölcsességben jársz ma? Mert ha nem, akkor van egy jó hírem, a bölcsesség érted kiált. Isten hajlandó neked bölcsességet adni, csak kérd Tőle, és hozz olyan döntéseket, amik jó befektetések lesznek a jövőbe.

Ima:

Istenem, szeretném élvezni az életem, nem pedig folyamatosan a múltban hozott átgondolatlan döntéseim következményeit takarítgatni. Köszönöm, hogy adsz nekem bölcsességet, ami által isteni döntéseket hozhatok a jövőmre vonatkozólag.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon