Bölcsesség és kinyilatkoztatás

Bölcsesség és kinyilatkoztatás

kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt;. és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Ef. 1:17–19

Ahelyett, hogy az élet negatív dolgaira koncentrálnánk, a Biblia arra tanít minket, hogy a “lelkünk szemével” a jó dolgokat lássuk Krisztusban. Az Efézus 1:17-19 azt mondja, hogy a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelke azért fontos, hogy:

  • Meglegyen bennünk Isten ismerete, vagy akarjuk megismerni Istent. Ez nem tanulással szerzett tudás, hanem kinyilatkoztatás.
  • Ismerjük meg elhívásunk reménységét, Isten örökkévaló tervét és azt, hogy hogyan illeszkedünk bele. Hálásak lehetünk, hogy Isten elhívott minket, hogy az Ő fiai és leányai legyünk, és mint ilyenek, örökségünk van.
  • Tudjuk, hogy a tudás Isten hatalmának kinyilatkoztatásáról rendelkezésünkre áll. Bármit megtehetünk, amire Isten megkér minket, az Ő hatalmának nagysága miatt. Adj hálát ma azért, hogy megismerheted Istent, reménykedhetsz, és az Ő erejében élhetsz!

Hálaadó ima

Köszönöm, Atyám, hogy reményt adtál Krisztus Jézusban. Ma a jó dolgokra fogok koncentrálni az életemben, és figyelni fogok a Te hangodra. Köszönöm, hogy vezetsz és irányítasz engem a Te Igéd és Szent Szellemed bölcsességével és kinyilatkoztatásával.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon