Találj bölcsességet az egyensúlyban!

Találj bölcsességet az egyensúlyban!

Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. —Jak. 1:5

Ha autód kerekei nincsenek egyensúlyban, rázós útra számíthatsz. Azt hiszem, ugyanez történhet az életünkben is. Ha egy vagy több területen kibillenünk az egyensúlyunkból, akkor egy sima utazás is döcögőssé és kellemetlenné válik.

Az élet bármely területén túlzásba eshetünk, és kibillenhetünk az egyensúlyból – még a legjobb területeken is. Egy nő kárt tehet a házasságában, ha túlságosan a gyerekekre koncentrál. Ha minden ébren töltött percét és minden energiáját a gyerekekkel kapcsolatos teendőkkel tölti, de nem figyel oda a férje igényeire, azt a házassága fogja megsínyleni.

A férfiak (és sok nő is) a karrierjükben merülnek el. Ha egy férfi minden idejét a munkahelyén tölti, elhanyagolva a feleségét és a gyerekeit, akkor lehet, hogy nagyszerű családfenntartó, de férjként és apaként hiányozni fog. Az egyensúly a kulcs.

Ez még az élet apró területein is igaz. Vannak, akik ritkán beszélnek, és vannak, akik túl sokat. Vannak, akik túl sokat terveznek, vannak, akik egyáltalán nem. Néha túl nagyra értékeljük magunkat, néha pedig túl alacsonyra. Még a legapróbb dolgok is kibillenhetnek az egyensúlyból.

Vess egy őszinte pillantást az életedre, és nézd meg, van-e olyan terület, ahol kibillentél az egyensúlyból. Kérd Istentől a bölcsességet, hogy megtedd a szükséges korrekciót, és kiegyensúlyozott, egészséges, örömteli életet élhess.


Amikor bölcsességet kérsz Istentől, Ő megadja neked.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon