Bűntudatmentes élet

Bűntudatmentes élet

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak. Róm. 8:1

Nem bűntudatra vagyunk teremtve. Isten soha nem akarta, hogy gyermekeit bűntudat terhelje, ezért a belsőnk egyáltalán nem jól kezeli azt. Ha Isten azt akarta volna, hogy bűntudatot érezzünk, nem küldte volna el Jézust, hogy megváltson minket a bűntudattól. Ő magára vette ezeket, vagyis fizetett a vétkeinkért és az általuk okozott bűntudatért (lásd Ézsaiás 53:6 és 1Péter 2:24-25).

Jézus Krisztusban hívőként és Isten fiaiként és lányaiként hálásak lehetünk, hogy megszabadultunk a bűn hatalmától (lásd Róma 6:6-10). Ez nem jelenti azt, hogy soha nem fogunk vétkezni, de azt igen, hogy amikor mégis vétkezünk, akkor beismerhetjük, bűnbocsánatot kaphatunk, és megszabadulhatunk a bűntudattól. Utunk Istennel a helyes viselkedés és a szentség felé halad, és csak akkor tartunk az igazi szabadság és öröm felé, ha nem cipeljük magunkkal a múltbéli hibákból fakadó bűntudatot.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy nem kell egy életen át bűntudatot és szégyent cipelnem magammal. Segíts, hogy elengedjem múltbeli hibáimat, és a Te kegyelmed és megbocsátásod szabadságában járjak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon