Céllal élni

Céllal élni

Ezt a tervet határoztam el az egész föld ellen. . . Ha így határoz a Seregek Ura, ki hiúsíthatja meg? Ha kinyújtja kezét, ki fordíthatja vissza? —Ézs. 14:26 –27

Isten a céltudatosság Istene – stratégiailag cselekszik, és végrehajtja tökéletes tervét. Isten azt szeretné, ha a Gyermekeiként céltudatos emberek lennénk. Minél közelebb vagyunk hozzá, annál inkább céllal fogunk élni.

Jézus ismerte a célját. Azt mondta, azért jött a világra, hogy életünk legyen, és hogy a gonosz munkáit lerontsa (Ján. 10:10; 1Ján. 3:8).
Ami a konkrét célunkat illeti, az személyenként és életünk egyik időszakáról a másikra változik, de Istennek van egy általános célja, amelyet mindannyian választhatunk, hogy minden nap benne éljünk.

Például szeretünk másokat, de nem azért, mert mindig kedvünk van hozzá, hanem mert az a célunk, hogy szeressünk másokat. Ugyanez igaz, amikor adakozunk, irgalmat mutatunk, kedvességet tanúsítunk, megbocsátunk, és még sok minden más dologra is. A szeretet, az öröm, a békesség, a türelem, a kedvesség, a jóság és a Szellem összes többi gyümölcse a miénk, hogy élvezzük, ha szándékosan másoknak adjuk ezeket. Nem azért csináljuk ezeket a dolgokat, mert mindig szükségszerűen így érezzük, hanem mert ez az, amire elhívást kaptunk.


Az öröm és a béke nem véletlenszerűen hullik az ölünkbe; akkor tapasztalod meg őket, amikor úgy döntesz, céltudatosan éled az életed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon