Csak adj neki időt!

Csak adj neki időt!

„Ismertesd meg velem a te utadat, hadd tudjam meg tőled, hogy megnyertem jóindulatodat.„ (2 Móz.33,13.)

Mikor időt töltesz Istennel, az egyértelműen látszik rajtad. nyu- godtabb leszel, könnyebb kijönni veled, örömtelibb vagy, és stabil maradsz minden helyzetben. Ha minőségi időt töltesz Istennel, az olyan befektetés, ami busás hasznot hoz. elkezded megérteni, mi az, amit szeret, és mi bántja Őt. Mint egy barátságban, minél több időt töltesz Istennel, annál inkább olyan leszel, mint Ő.

Az Istennel töltött idő által érzékenyebb leszel irántad érzett szeretetére, és arra a szeretetre is, amit rajtad keresztül mások felé akar kimutatni. A lelkiismereted figyelmeztet Isten akara- tára, mikor úgy beszélsz valakivel, ami nem kedves előtte. A szíved bánkódik, amikor Ő is bánkódik, és rögtön így imádko- zol: „Ó, Istenem, sajnálom. Kérlek, bocsáss meg.” Hamar bo- csánatot akarsz kérni az illetőtől, akit megbántottál, és felismered, hogy ez a mondat: „sajnálom. nem akartalak meg- bántani.” egyáltalán nem is nehéz.

Mózes mély, bensőséges kapcsolatban volt Istennel, és arra vágyott, hogy az Úr megáldja a népét. Mikor Isten elmondta Mózesnek, hogy megnyerte jóindulatát (lásd, 2 Móz.33,12.), Mózes megértette, hogy Isten azt mondja neki, bármit kérhet tőle, amit a szíve kíván.

Úgy válaszolt Istennek, hogy ő egyszerűen azt akarja, hogy bensőségesebb kapcsolata lehessen Istennel, és Isten áldja meg a népét, akiket az ő felelőssége vezetni. Mózes látta Isten leg- nagyobb csodáit, mégis leginkább arra vágyott, hogy bensősé- gesebben megismerhesse Őt.

Imádkozom, hogy szívedben ott égjen a vágy, hogy megismerd Istent, ugyanúgy, ahogy Mózes szívében is ott volt. Megismerheted Istent, és hallhatod az Ő hangját olyan tisztán, olyan bensőséges módon, ahogy csak akarod. Mindez a Vele töltött időn múlik.


Isten szava ma hozzád: Istennek nincsenek ked- vencei, vannak azonban bizalmasai.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon