Csatára készen

Csatára készen

. . . Ne féljetek tőlök! A nagy és rettenetes Úrra emlékezzetek, és harczoljatok testvéreitekért, fiaitokért, leányaitokért, feleségeitekért és házaitokért! Neh. 4:14

A fenti vers (Neh. 4:14) erős és bölcs vezetőként mutatja be Nehémiást. Nemcsak kereste Istent és támaszkodott rá, hanem azt is tudta, hogy a népnek készen kell állnia arra, hogy az Úr erejével harcoljon.

Szeretném Nehémiás szavait ma nektek is visszhangozni: Harcolj a saját otthonodért! Harcolj a gyermekeidért! Harcolj a jogodért, hogy bűntudattól és kárhoztatástól mentesen élhess! Harcolj azért, hogy Isten kegyelme alatt élhess, és ne kössön gúzsba a törvénykezés! Harcolj a boldogsághoz való jogodért! Harcolj azokért az álmokért, amelyeket Isten a szívedbe helyezett! Harcolj azért, ami fontos neked! Ahogy Pál mondta Timóteusnak, a hit jó harcát kell megvívnunk. Ez azt jelenti, hogy tarts ki, ne add fel, és mindenekelőtt bízz Istenben, mert Ő érted és veled együtt harcol.

Ne érd be kevesebbel, mint amennyit Isten tartogat számodra, és légy hálás, hogy Istennel az oldaladon semmiképpen sem veszítheted el a csatát.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy erőt és bátorságot adsz nekem, hogy harcoljak azért, ami fontos az életemben. Nem számít, hogy milyen nagynak tűnik az ellenállás, köszönöm, hogy győzelmet adsz nekem Krisztus Jézusban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon