Cselekedetek kontra kegyelem

Cselekedetek kontra kegyelem

Minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt – kegyelemből van üdvösségetek! —Ef. 2:5

Gyakran frusztrálódunk, mert saját cselekedeteink által akarunk élni, mikor úgy lettünk teremtve és tervezve Isten által, hogy kegyelem által éljünk. Minél jobban próbáljuk kitalálni, mit tegyünk, hogy megoldjuk a dilemmáinkat, annál zavarodottabbak, zaklatottabbak és frusztráltabbak leszünk.

Mikor egy frusztráló helyzetbe kerülsz, egyszerűen állj meg és mondd azt, “Ó Uram, adj kegyelmet (a Te erődet és képességedet).” Aztán pedig hidd el, hogy Isten meghallgatta az imádat, és válaszol rá, munkálkodni fog a helyzeteden. A hit az a csatorna, melyen keresztül te és én megkapjuk Isten kegyelmét. Ha saját erőből próbáljuk megtenni a dolgainkat, anélkül, hogy nyitottak lennénk Isten kegyelmének befogadására, akkor mindegy, szerintünk mekkora hitünk van, mégsem fogjuk megkapni, amit kértünk Istentől. Bízhatunk benne, és támaszkodhatunk Isten kegyelmére. Isten közel van hozzánk, életünk minden helyzetét ismeri, és a legjobbat hozza ki a dolgokból, ha eléggé bízunk Benne ahhoz, hogy ezt engedjük neki.

Emlékezz, nem erővel és nem hatalommal, hanem Szellem által aratunk győzelmet ellenségünk felett.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon