Cselekvésre készen

Cselekvésre készen

Hívatta tehát Mózes Becalélt és Oholíábot, és mindazokat a hozzáértő embereket, akiknek bölcsességet adott az Úr, mindenkit, akit szíve arra indított, hogy hozzáfogjon a munka elvégzéséhez. —2 Móz. 36:2

Valami hatalmas dolog történik az életedben, amikor a szíved cselekvésre kész. Nincs hasznunk abból, ha csak annyit mondunk: “Ó, bárcsak én is így éreznék”. Dönthetünk úgy, hogy kezdünk valamit az érzéseinkkel, ha felpezsdítük a szívünket, hogy megtegyük azt, amire Isten elhívott minket.

Hogyan ébresszük fel a hitünket? Felfedeztem, hogy Isten Igéje, amelyet a saját számmal kimondok, imádság, dicséret, prédikáció vagy megvallás formájában, a legjobb módja annak, hogy fellobbantsam a tüzet. Ez felkavarja a bennem lévő ajándékot, aktívan tartja a hitemet és a reményemet, és megakadályozza, hogy szellemileg elsüllyedjek.

A passzivitás, a halogatás és a lustaság olyan eszközök, amelyeket az ellenség Isten népe ellen használ. A passzív ember arra vár, hogy egy külső erő megmozdítsa, mielőtt cselekedne. Minket azonban a bennünk lévő Szent Szellem motiválhat és vezethet, nem pedig külső erők. A passzivitás ellen úgy védekezhetünk a legjobban, ha minden erőddel azt csinálod, amit tenned kell.


Őrizd az Istentől kapott ajándékodat, a benned lévő tüzet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon