Derítsd magad jobb kedvre a szavaiddal

Derítsd magad jobb kedvre a szavaiddal

Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi. Péld. 18:21

A kimondott szavak nagyban meghatározzák a hozzáállásodat és az életszemléletedet. Ha elhatározod, hogy a lehető legkevesebbet fogsz beszélni életed problémáiról és csalódásairól, akkor azok nem fogják uralni a gondolataidat és a hangulatodat. Itt az ideje, hogy ne a problémáinkra koncentráljunk, hanem Isten jóságára.

Minél többet beszélsz az áldásaidról és reményeidről hálás hozzáállással, a lelkiállapotod annál jobban meg fog felelni ezeknek. Ügyelj arra, hogy minden nap olyan szavakat mondj, amelyek a szeretetet, a békét és az örömöt táplálják, nem pedig a haragot, a depressziót, a keserűséget és a félelmet. Beszélj magadhoz úgy, hogy jobb kedved legyen! Minden helyzetben találj valami pozitív mondanivalót, maradj hálás Isten áldásaiért, amelyek körülvesznek téged.


Hálaadó ima

Köszönök, Atyám, minden áldást, amit adtál nekem. Úgy döntök, hogy inkább Rád és a Te gondviselésedre koncentrálok az életemben, nem pedig a problémáimra vagy a szükségleteimre. Tudom, hogy Te gondoskodni fogsz rólam, és ezért a figyelmemet, a hitemet és a szavaimat Rád összpontosítom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon