Légy határozott!

Légy határozott!

„Mindenekelőtt pedig, testvéreim, ne esküdjetek se az égre, se a földre, se más egyébre. Hanem legyen a ti igenetek igen, és a ti nemetek nem, hogy ítélet alá ne essetek.” Jak 5:12

A határozatlanság egy nagyon kellemetlen állapot, és biztos, hogy nem az egyszerű élet gyümölcse. Jakab azt mondja, a kétlelkű ember minden útján állhatatlan.

Nem vezet sehova, ha határozatlan vagy, mert félsz, hogy rossz döntést hozol. Mit gondolsz, mennyi időt pazarolunk el azzal, hogy nem tudunk döntésre jutni a szívünkben?

Gyakran kínlódunk, hogy mit válasszunk, pedig egyszerűen csak döntést kéne hozni és kész. Lehet, hogy ez egy egyszerű példa, de gondolkozz el rajta: amikor reggel a szekrény előtt állsz a ruháidat nézegetve, csak válassz ki egyet, és vedd fel. Ne variálj addig, amíg végül elkésel a munkádból!

Kezdj el döntéseket hozni anélkül, hogy megkérdőjeleznéd önmagad, vagy aggódnál miatta. Ne légy kétlelkű, vagy ingatag, mert ha kételkedsz a már meghozott döntéseidben, az elrabolja az élvezetet mindentől, amit teszel. Hozd meg azt a döntést, ami szerinted a legjobb, és bízd Istenre a többit.

Ima:

Szent Szellem, köszönöm, hogy megmutattad, hogy a határozatlanság nem vezet sehova. Segíts, hogy az igenem legyen igen és a nemem pedig nem. Tudom, hogy ha a legjobb tudásom szerint hozom meg a döntéseket, és közben Benned bízok, nem tévedhetek nagyot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon