Nem bűntudatra lettél teremtve

Nem bűntudatra lettél teremtve

„Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak.” Róm 8:1

Amikor egy nagy előadóterem hallgatóságától megkérdezem, hogy hányan élik bűntudatban az életüket, az emberek 80%-a felemeli a kezét. Én is ennek a 80%-nak a része voltam, de eldöntöttem, hogy nem bűntudatra lettem teremtve és nem engedem, hogy ez a hazug érzés leuralja az életemet.

Addig tanulmányoztam Isten igéjét a bűntudatról, Isten karakteréről és természetéről, míg végül teljesen meggyőződtem arról, hogy a bűntudat nem Istentől jön.

A bűntudat olyan, mint egy illetéktelen behatoló, megtámadja az elménket és a lelkiismeretünket és próbálja megakadályozni, hogy élvezzük azt, amit Isten adott. A bűntudatnak nincs joga az életünkben, mert Jézus kifizette az árat a bűneinkért és a vétkeinkért. És ha jogtalanul van bennünk, akkor vissza kell küldenünk oda, ahonnan jött, vagyis a pokolba!

Ne engedd meg többé, hogy a bűntudat elrabolja az örömödet! Emlékezz arra, hogy nem bűntudatra lettél teremtve. Bármikor megtapasztalod, lépj fel erőteljesen ellene Isten szeretete és kegyelme által!

Ima:

Szent Szellem, tudom, hogy nem bűntudatra lettem teremtve. Minden alkalommal, amikor a bűntudat elhatalmasodik bennem, hívd fel erre a figyelmemet és emlékeztess, hogy Jézus kereszthalála által megbocsáttattak a bűneim és teljessé lettem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon